Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[WoT] Zatrzymywanie przeciwnika

kYRA.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiele nowych osób nie potrafi ,,Detrack'ować" czyli ściągać gąsek gdy np. są zagrożone. 
Gdy jedzie na Nas IS-7, a my gramy IS-3 to wiadomo, że mamy małe szanse na przeżycie, ale może Nas uratować jeden strzał.
Jeżeli IS-7 jedzie z prędkością 30km/h, a my strzelimy mu w gąsienice to możliwe, że obróci go bokiem przez co my możemy go strzelić w bok lub objechać go i oddać strzał w tył.
Wtedy wyjdziemy z bitwy jakimikolwiek obrażeniami, a tak zginiemy. 

Kolejną sprawą jest strzelanie tak zwane ,,kółko" gąsienicy.

j6k1tj.jpg

Co daje strzelanie w te ,,kółko"?
Jest dosyć ważne, ponieważ gdy oddamy strzał to wchodzi z obrażeniami i dodatkowo ściągamy przeciwnikowi gąsienice, a jak wiadomo gdy przeciwnik ma ściągniętą gąsienice, a nasi sojusznicy strzelają to połowa ich obrażeń idzie do nas w postaci EXP'u.

Jeżeli przeciwnik wyjeżdża bokiem do nas to strzelajcie w ,,kółko", ponieważ przeciwnik będzie unieruchomiony i nic wam nie zrobi.

Warto obejrzeć:

Opublikowano

Jeżeli IS-7 jedzie z prędkością 30km/h, a my strzelimy mu w gąsienice to możliwe, że obróci go bokiem przez co my możemy go strzelić w bok lub objechać go i oddać strzał w tył.

Trzeba było jeszcze dodać że to zależy od jeszcze jak ktoś jedzie i w którą gąskę strzelimy ;d

76561198001815076.png
Opublikowano

Jeżeli IS-7 jedzie z prędkością 30km/h, a my strzelimy mu w gąsienice to możliwe, że obróci go bokiem przez co my możemy go strzelić w bok lub objechać go i oddać strzał w tył.

Trzeba było jeszcze dodać że to zależy od jeszcze jak ktoś jedzie i w którą gąskę strzelimy ;d

W sumie masz rację, ale ja pisałem ogólnie.

Myślę, że każdy powinien zrozumieć o co chodzi, a po drugie ma jeszcze filmik. :P

• 2 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A ja dodam od siebie, że strzelając (w moim przypadku IS-8, topowe działo) w te kółko do IS'a 7 (patrząc od przodu te po prawej stronie) pod kątem mniej więcej 45 stopni to nie tylko zrywam gąskę ale też zdarza mi się uszkodzić mu zbiornik paliwa lub go podpalić o.O

Opublikowano

A ja dodam od siebie, że strzelając (w moim przypadku IS-8, topowe działo) w te kółko do IS'a 7 (patrząc od przodu te po prawej stronie) pod kątem mniej więcej 45 stopni to nie tylko zrywam gąskę ale też zdarza mi się uszkodzić mu zbiornik paliwa lub go podpalić o.O

Bo ruskie niektóre palą się od przodu ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jaka optymistyczna wersja :D szkoda tylko ze prawdopodobienstwo ze ISa tak mocno obroci zeby go strzelic z boku jest tak male ze szkoda gadac :D to jeszcze pamietaj o tym ze IS-7 jak na czolg ciezki jest dosc mobilny wiec przy probie objechania go on i tak zdarzy obrocic wieze. No chyba ze po strzale w gasienice obstawiasz ze nie tylko go obroci ale takze zepsuje mu sie wieza  to juz inna sprawa :D

popraw troche ten wpis w poscie bo wyglada to jakby to wróżbita Maciej pisal

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Od siebie dodam tylko, że jeśli to przeciwnik ucieka, a my mamy wsparcie, to warto zdetrackować przeciwnika ( szczególnie, jeśli jest to dobry gracz).

Opublikowano

Is-7 jak trafi się w przednie kółeczko to można zadać nawet obrażenia ;) . A tak po za tym to niezły poradnik :)

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>

<!-- Fantasy Bass -->

<ins class="adsbygoogle"

style="display:block"

data-ad-client="ca-pub-5122566234468357"

data-ad-slot="2119977022"

data-ad-format="auto"></ins>

<script>

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

</script>

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Jeśli Is 7 jedzie z prędkością 30 km/h to nie ma szans, że przy zbiciu gąski się obróci... W takich sytuacjach po zdetrakowaniu należy się wycofać i liczyć na wsparcie :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Świetnie opisane ;). Lecz z własnego doświadczenia napiszę tylko tyle od siebie, że nie zawsze to działa. Dość często trzeba objechać przeciwnika.:/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Świetnie opisane ;). Lecz z własnego doświadczenia napiszę tylko tyle od siebie, że nie zawsze to działa. Dość często trzeba objechać przeciwnika.:/

Zależy od kalibru działa. Jak masz 76mm to nie ma opcji, by zadziałało. :v

• 4 miesiące temu...
  • Biter. zmienił(a) tytuł na [WoT] Zatrzymywanie przeciwnika

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...